روش تهیه ی خورش قرمه سبزی


تهیه ی خـورش قرمه سـبزی

 

روش تهیه ی خورش قرمه سبزی

خـورش قرمه سـبزی یـکی از محبوب تـرین غذا در نزد ایرانیـان

 

خـورش قورمه سـبزی یـکی از محبوب تـرین غذاهـای ایرانی محسوب مـی شـود کـه طرف داران زیـادی نیز دارد این خـورش خـوشمزه هـمراه بـا پلو سـرو مـی شـود . قورمه سـبزی در هـمه ی نقـاط کشـور به یـک شکل درسـت مـیشـود فقط بعضی هـا بجای لوبیـا قرمز از لوبیـا چیتی اسـتفاده مـی کننـد وبعضی هـا هـم تـرش دوسـت دارنـد به هـمـین دلیل تـرشی بیشتـری در آن اضافه مـی کننـد کـه این بسـتگی به سلیقه ی خـودتان دارد کـه البته بعضی هـا هـم به آن رب گـوجه فرنگی ویـا رب انار به آن اضافه مـی کننـد بعضی هـام معتقدن هرچی رنگ قرمه سـبزی روشن تـربـاشد سالم تـر اسـت وبعضی هـام آنقدر سـبزی قورمه را سـرخ مـی کننـد کـه به سیـاهی مـی زنـد هـمـان طور کـه گفتم این هـا بسـتگی به سلیقه و کدبـانو بودن خـودتان دارد.

مـواد لازم خـورش قورمه سـبزی

 

روش تهیه ی خورش قرمه سبزی

بـرای درسـت کردن قرمه سـبزی سعی کنید از سـبزی تازه اسـتفاده کنید

 

پیـاز بزرگ ۱ عدد

لیمـو عمـانی ۳ عدد
لوبیـا قرمز ۲۰۰ گرم
روغن مـایع به انـدازه کافی
سـبزی خـورشتی ۵۰۰ گرم
گـوشت خـورشتی ۴۰۰ گرم
نمک ، فلفل سیـاه و زردچوبه به انـدازه کافی
دسـتور پخت

طرز تهیه خـورش قورمه سـبزی

بـرای اینکـه پس از مصرف خـورش قورمه سـبزی دچار نفخ در معده نشـوید و لوبیـا راحت تـر بپزد ، بـاید از شب قبل لوبیـا قرمز را درون یـک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یـا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بـر اینکـه نفخ لوبیـا قرمز را مـی گیرد بـاعث مـی شـود لوبیـا راحت تـر و سـریعتـر نیز پخته شـود.

بـرای شروع آشپزی ابتدا پیـاز را پوسـت مـی گیریم و به صورت ریز خرد مـی کنیم. یـک قـابلمه مناسب روی حرارت قرار مـی دهیم و مقداری روغن داخلش مـی ریزیم. پس از اینکـه روغن داغ شد پیـاز خرد شده را به هـمراه کمـی زردچوبه اضافه مـی کنیم و کمـی تفت مـی دهیم تا پیـاز نرم شـود.

پس از اینکـه پیـاز نرم شد گـوشت خـورشتی را پس از شسـتشـو به صورت قطعات یـکدسـت خرد مـی کنیم و به پیـاز اضافه مـی کنیم. تفت دادن مخلوط گـوشت و پیـاز را ادامه مـی دهیم تا رنگ تمـام قسمت هـای گـوشت تغییر کنـد و تقریبـا سـرخ شـود.

 

روش تهیه ی خورش قرمه سبزی

سـبزی هـا را به انـدازه تفت دهید نـه آقدر کم کـه رنگ سـبزی هـا تغییر نکنـد و نـه آنقدر زیـاد کـه به سیـاهی بزنـد و ویتامـین سـبزی از بین بـرود

 

پس از اینکار لوبیـا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گـوشت و پیـاز اضافه کنید. لوبیـا قرمز را هـم کمـی بـا مخلوط گـوشت و پیـاز تفت مـی دهیم سپس چنـد لیوان آب جوش به قـابلمه اضافه مـی کنیم و اجازه مـی دهیم گـوشت و لوبیـا بـا حرارت بسیـار ملایم بپزنـد.

در مرحله بعد سـبزی خـورشتی را پس از تمـیز کردن و شسـتشـو به صورت ریز خرد مـی کنیم. سـبزی را به صورت جداگانـه بـا مقداری روغن در یـک تابه مناسب مـی ریزیم و تفت مـی دهیم تا سـبزی سـرخ شـود. هر چقدر رنگ سـبزی پر رنگ تـر شـود در پایـان کار خـورش سیـاه تـر خـواهد شد.

 

البته ابن کار شاید بـاعث زیبـاتـر شدن خـورش شـود ولی بـاعث مـی شـود تمـام ویتامـین هـا و مـواد معدنی درون سـبزیجات از بین بـرود. پس از اینکـه سـبزی را خـوب تفت دادیم به قـابلمه خـورش اضافه مـی کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیـاه و نمک به خـورش اضافه مـی کنیم.

اگر در مراحل اولیه پخت خـورش نمک اضافه کنیم بـاعث مـی شـود گـوشت دیرتـر بپزد. لیمـو عمـانی را بـاید از قبل بـا چنگال سوراخ کنیم و درون یـک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شـود و خـورش را تلخ نکنـد. پس از اینکـه سـبزی خـورش چنـد جوش خـورد لیمـو عمـانی را اضافه مـی کنیم.

روش تهیه ی خورش قرمه سبزی

اجازه دهید قرمه سـبزی روغن بنـدازد و لعاب بندازد

 

حـالا بـاید اجازه دهیم تا خـورش جا بیفتد و آمـاده سـرو شـود. هر چقدر خـورش بیشتـر روی حرارت ملایم بمـانـد بهتـر جا مـی افتد. اگر خـورش را قبل از اینکـه جا بیفتد سـرو کنیم آب خـورش از دیگر مـواد خـورش جدا مـی شـود و ظاهر زیبـایی نخـواهد داشت.

نکات پخت خـورش قورمه سـبزی

روغن انـداختن خـورش
بـرای اینکـه خـورش به خـوبی روغن بینـدازنـد بـاید نکاتی را رعایت کرد. یـکی از این نکات این اسـت کـه سـبزی خـورشتی به خـوبی سـرخ شـود و نکته دیگر این اسـت کـه در پایـان پخت خـورش یـک تکـه یخ کوچک درون خـورش بینـدازید. ابن کار بـاعث شـوک به سـبزی خـورش مـی شـود و به روغن انـداختن خـورش کمک مـی کنـد.

سـبزی خـورش قورمه سـبزی

سـبزی خـورشتی مخصوص قورمه سـبزی متشکل از اسفناج ، شنبلیله ، تـره ، گشنیز و جعفری اسـت کـه به راحتی مـی توانید از سـبزی فروشی هـا تهیه کنید. تـره زیـادی در سـبز خـورشتی بـاعث تنـدی خـورش و شنبلیله زیـادی در سـبزی خـورشتی بـاعث تلخ شدن طعم خـورشت مـی شـود.



دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *